Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Bee skrev:Kolla denna lilla anordning:
https://www.homebrewtalk.com/forum/thre ... st-8242105
Beror på kärlet också, alla kärl tål inte undertryck så bra. Dessutom kommer det suga in luft så fort du öppnar locket/proppenDjonk skrev:Med lite tur tätar jäsröret av den där typen så att syre inte sugs tillbaka, men en propp av något slag är ett säkrare kort.
Djonk skrev:Har kraschat i hink, dunk och pet carboy hittills utan problem.. men om någon har varit med om att det spricker vill jag gärna veta innan det händer mig också
Djonk skrev:Med lite tur tätar jäsröret av den där typen så att syre inte sugs tillbaka, men en propp av något slag är ett säkrare kort.
CoffeeStout skrev:varför Cold crash? ölen smakar inte bättre, chancen för att oxidera ölen ökar markant. jag har slutat med det eftersom jag inte ser någon uppsida.
ölen är inte förstörd! jag råkade glömma att tömma ur StarSan blanding efter tvätt av jäshink. var säkert 1 liter kvar när jag överförde 19L öl. skitt, hur går det här tänkte jag. ingen höydare men ölen var absolut drickbar. det krävs katastrofala mistag för att totalförstöra en öl. du har ingenting att förlora på att fortsätta och se hur det blir i slutendan.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster