Katastrof! Använde okrossad malt :/ Hjälp!
Postat: torsdag 2019-10-10 12:44
Katastrofalt nybörjarmisstag här idag trots att det var min 5e batch och allt flöt på bättre än någonsin.
Skulle brygga en tjeckisk lager idag och jag MISSADE ATT JAG FÅTT/BESTÄLLT HEL GOLVMÄLTAD BÖHMISK PILSNERMALT I STÄLLET FÖR KROSSAD -
och jag har bryggt på som vanligt med hel malt. Extremt pinsamt!
Jag fattade att något var fel direkt när jag fick ett OG på 13. Till min förvåning smakade (söt)vörten ganska bra, så jag undrar om det finns
något sätt jag kan rädda denna 20L batch lite iaf genom att tillsätta sötning till vörten, och i så fall vad och hur mycket?
Jag har hällt i jäst som vanligt nu, men det lär inte hända mycket nu med så lite utvunnen stärkelse.
Så himla tråkigt när jag köpt äkta böhmisk malt och Saaz humle :/
Stort tack för svar inom kort!
Mvh,
Alexander
Skulle brygga en tjeckisk lager idag och jag MISSADE ATT JAG FÅTT/BESTÄLLT HEL GOLVMÄLTAD BÖHMISK PILSNERMALT I STÄLLET FÖR KROSSAD -
och jag har bryggt på som vanligt med hel malt. Extremt pinsamt!
Jag fattade att något var fel direkt när jag fick ett OG på 13. Till min förvåning smakade (söt)vörten ganska bra, så jag undrar om det finns
något sätt jag kan rädda denna 20L batch lite iaf genom att tillsätta sötning till vörten, och i så fall vad och hur mycket?
Jag har hällt i jäst som vanligt nu, men det lär inte hända mycket nu med så lite utvunnen stärkelse.
Så himla tråkigt när jag köpt äkta böhmisk malt och Saaz humle :/
Stort tack för svar inom kort!
Mvh,
Alexander