Moderatorer: martinb, Webbgrupp
140cab skrev:Vill nog ha lite mera erfarenhet innan jag provat på köpmalt. Just nu så krånglat det för mycket med i stort sett allting.
Djonk skrev:Tanken är att enzymerna ska hjälpa till att konvertera stärkelse från din egna, går att blanda med omältat korn också.
Drake skrev:
Kul projekt, men frågan är väl om du inte börjat i fel ände? Varför inte lära sig brygga med riktiga grejer och se till att man kan grunderna först? Då borde det vara mycket enklare att få sin egen malt som man vill.
Inväntar i alla fall en kvarn så jag får mera koll på krossningen då det idag är för mycket mjöl.
Djonk skrev:Frågan är om man kan bli så mycket klokare på att smaka slurry
Rotsac skrev:
MaltMagnus använder en modifierad foderkross.
Och flera Grainfatheranvändare (mig själv inkluderad) har konstaterat att deras krossade malt innehåller för mycket mjöl för den utrustningen.
Så att byta ut din foderkross mot en maltkross -så att du får kontroll över krossningen- är nog rätt tänkt:-)
140cab skrev:DrHans nämde I någon av sina videos att man helst skall bälga i sig av sin pågående jäst sörja.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 29 gäster