ekstedt skrev:lukedaduke skrev:Hej allihop!
Det verkar som det äntligen har löst sig, nu är det första gången på väldigt länge som ölen faktiskt smakar bra!
Det jag ändrade på var att ha i en pH Stabilisator och testade att jäsa svalare i ca 16-18 grader. Eftersom jag ändrade två saker samtidigt tänkte jag dela upp nästa brygg i två och ha i pH stabilisator i ena och jäsa i vanlig temp ca 20 grader och köra den andra på 16-18 för att se vad som bidrog till resultatet.
Jag hör av mig när jag bryggt igen så får vi se vad problemet till slut kan vara!
/Luke
Det är välkänt att pH-stabilisatorerna är poänglösa, så det behöver du nog inte testa vidare.
Hmm, är det verkligen ALLTID så? Var det inte så att det utvecklades för ett specifikt bryggeri och faktiskt funkade där? Vad om lkuedaduke har precis samma problem som detta bryggeri hade?
Men för all del börja med att testa med att bara sänka jästemperaturen. Löser inte det problemet så prova med 5.2 och löser inte det problemet så får du köra med bägge greppen. Bortsett från ifall du har råkat mixtrat med någon okänd variabel vilket gör att du kan tro att du har hittat lösningen, men den inte är den du tror.