Moderatorer: martinb, Webbgrupp
faltskog1971 skrev:Hur har du gjort rent flaskorna?
Tänkte om det är nått skit kvar i botten som släpper efter ett tag.
Vad har du FG innan tappning?
Kan vara så att det av olika orsaker inte jäst ut ordentligt och när sockerlag tillsätts vid flaskning så startar jäsningen igen.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Flaskorna har i flera fall varit helt nya. Sprayade med Starsan, alternativt värmda i ugnen.
FG har legat lite olika, allt från 1.012 - 1.020 beroende på batch.
Har legat på samma ett par dagar efter att ha jäst minst 2,5 vecka, ibland mer än 3 veckor.
Morgan skrev:Flaskorna kan vi utesluta eftersom problemet är generellt,annars hade du haft variation från flaska till flaska. Jag skulle först minska på kolsyresockret och se om jag fortfarande får gushers. 6-7 gram socker per liter är inte samma som 6-7 gram per flaska, men det vet du säkert.
Bobby skrev:
Mitt förslag - och vad som funkat för mig är:
1. Försök att få totalt utjäst öl, vänta hellre nån dag extra.
2. Prima inte så hårt alls, vi hembryggare kolsyrar ofta för hårt ändå (4-4,5g/l räcker bra)
3. Doppa kranen, flaskfyllaren, kapsylerna i Starsan
Karl R skrev:@Eidre
Ditt tilläggstips. Du får gärna beskriva varför du menar malten skulle vara problemet.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 26 gäster