av Perwaste » tisdag 2017-07-11 09:15
Jag har inte testat carbonation drops någon gång, brukar endast prima med antingen sockerlag eller de små sockerbitar som man kan köpa.
Om du väljer sockerlag, fördelen är att det inte spelar någon roll vilket flaskformat du har om du isf kör med en försiktig omtappning och utblandning i ett annat kärl. Kom då ihåg att försiktigt röra runt lite i ölen efter typ var femte flaska eller så, eftersom sockerlagen har en viss förmåga att sjunka ned mot botten.
Risken med det här sättet är att det blir en extra syresättning, och den vill vi till varje pris undvika. Här är det små medel som gäller, inget vispande eller plaskande. Se till att fylla flaskorna högt, till säg 2 cm kvar till kanten.
Eller, köp sockerbitar. Men de måste vara små så de går ned i flaskan. De minsta tror jag ligger på ca 3 gram, och det är rätt bra i det flesta fall för 50 cl flaskor. Jag har inte testat det för 33cl, så det vet jag inte, känns som att det nog blir lite mycket.
Eller, om du har en riktigt pålitlig gramvåg, kan du ta sockret ned i flaskan medelst tratt.
Själv brukar jag köra med sockerlagsmetoden, men den är ju omständigare än de andra två här uppräknade, även med dina droppar.
//Perwaste