Corneliusfat lagring och temperatur efter primärjäsning

Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.

Corneliusfat lagring och temperatur efter primärjäsning

Inläggav reta » tisdag 2017-05-02 17:07

Efter att ha tappat upp mitt två veckor jästa öl (cold crashat sista 4 dagarna) i corneliusfat med tillkopplad kolsyrepatron bör man låta det stå i kylen eller i rumstemperatur? Hur länge innan jag kan börja servera?

De två veckor efter primärjäsningem som man brukar höra om (och som det i mitt fall står i recepten), gäller det bara när man tappar på flaska och använder socker för kolsyresättning?
reta
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 62
Blev medlem: onsdag 2016-07-06 22:40

Corneliusfat lagring och temperatur efter primärjäsning

Inläggav ecmik » tisdag 2017-05-02 21:41

Japp, det står oftast två veckor för kolsyrejäsning. Har du tappat ölet på fat så är det bara att kyla det, kolsyresätta och provsmaka efter hand. När du tycker du har perfekt mängd kolsyra så stannar du där och njuter av ölen.
Användarvisningsbild
ecmik
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 1144
Blev medlem: tisdag 2014-05-06 05:56
Ort: Kungälv

Re: Corneliusfat lagring och temperatur efter primärjäsning

Inläggav Drake » onsdag 2017-05-03 00:25

Rulla fatet en kvart med ordentligt tryck på så kan du dricka en kvart efter att du tappat upp det!
Drake
Bryggmästare
Bryggmästare
 
Inlägg: 1910
Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52


Återgå till Nybryggarhjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 16 gäster

cron