Hejsan alla duktiga bryggare.
Jag har kört ett par bryggningar och tycker resultatet blir OK, inte fantastiskt men ett ok öl, lite för mycket jästsmak kan jag tycka men det är nog mest mitt eget fel.
Men jag har några frågor. Jag använder mig av Henoks bok och har samma utrustning som han använder i boken.
När det small mäskas in blandar jag malten med 5 liter vatten som det står och justerar temp om det behövs. Min fråga är att skall det vara 5 liter eller är det ett feltryck och skall egentligen vara 15 liter. Jag frågar eftersom i de flesta recept jag läser skall det vara så mycket mer vatten.
När man sedan kommer till lakningen som jag kör hink i hink så skall ju kornbädden ej torka ut, men har jag bara använt 5 liter när jag mäskat och sen för över i hinken så är inte allt korn blött utan jag måste tillsätta rätt många liter innan det finns en vattennivå över. Är allt som det ska eller gör jag fel?
Hoppas mitt inlägg är förståeligt.
Tack på förhand
/Patrik