Hej!
Jag har bryggt lite BIAb tidigare men nu efter ett par års frånvaro från bryggande handlat på mig ett mindre bryggverk (GF30) och en kegmenter att jäsa i med trycktillsats och en spundingvalve.
Första satsen blir en mörk jullager som ska jäsa vid 18c i två veckor då det är en hybridjäst ( kan jäsa den kallare men har ingen bra tempreglering där än) .
Jag tänkte jäsa första tiden utan tryck (3-7 dagar) detta för att inte påverka karamellsmaker ( har jag läst för exempelvis ale).
Har inget annat fat än så tänkte servera från detta och kanske flaska från beergun. Jag har även en miniregulator jag köpte till en minikeg.
Har jag tänkt rätt?
Jäsning 1 utan tryck typ till 70-80% av förväntad FG
Jäsning 2 med spundvalv 1 bar
Kallkrasch 1-2c 3 dagar
sätt rätt tryck med regulator
klart att servera efter 3-4 dagar
en fråga till om man vill ha övervakning av jäsningen med exempelvis tilt hydrometer funkar det när man jäser under tryck?