Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst
Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.
av olskar » måndag 2021-09-20 10:19
Hej!
Jag håller på och prövar brygga ett suröl ifrån hembryggeriet. Jag tillsatte mjölksyra för surning men missuppfattade när i processen man skulle tillsätta protafloc och tillsatte det ganska snart efter att jag haft i mjölksyra, istället för efter två dygn av surning som jag nu förstår hade varit rätt.
Kan det gå bra ändå eller kommer protafloc göra så att mjölksyran inte kan göra sitt jobb ?
-
olskar
- Nybryggare
-
- Inlägg: 2
- Blev medlem: måndag 2021-09-20 10:17
av martinb » måndag 2021-09-20 14:36
Protafloc används för att primärt koagulera proteiner i vört så det bör inte påverka mjölksyran alls.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
av Djonk » måndag 2021-09-20 22:17
I vanliga fall har du i protafloc när du kokar vörten - osäker på vad hembryggeriet har för instruktioner men du kanske borde läsa igenom de igen. Oavsett är det inget att göra åt nu och förhoppningsvis inget större problem.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
Återgå till Nybryggarhjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 45 gäster