Karl R skrev:Som Ekstedt säger är klart man ska vara försiktig med att hänga ut folk och (små-)bolag. Särskilt om man inte har på fötterna fullt ut. På skalan "Vet - tror - gissar" så önskar jag mig såklart vet. Annars är det svårt att dra lärdom av det. Någons gissning om gröna äpplen är inte spec mkt värd heller. Jag tror detta går bra att genomföra utan att trampa nån på tårna.
Egentligen handlar det inte så mycket om att inte hänga ut folk/bryggerier som jag ser det, utan att inte slänga sig med fina ord om man inte har riktig koll. Jag har inga problem att rejta ett öl lågt (på RateBeer där jag hänger) enbart baserat på att jag inte gillar det, eller skriva i klartext att jag tycker det smakar illa när så är fallet. Tycker jag det smakar burkmajs eller gröna äpplen är det bara att skriva det.
Däremot är jag restriktiv med att skriva att öl är infekterade eller har felsmaker. Då har jag lämnat det rena tyckandet och vill vara ganska säker på min sak. Jag har ofta sett ganska dubiösa påståenden om infekterade öl på bloggar och fora, och ibland brukar jag ställa en motfråga om vilken typ av infektion det handlar om (vilken mikroorganism). Det brukar sällan någon kunna svara på.
Tillägg: det kan vara på plats att påpeka att jag tycker att denna tråden har präglats av en rimlig försiktighet. Ovanstående var en liten sidobetraktelse.