Jag har fått en liten idé...
Skulle det gå att starta ett "kooperativt bryggeri"? Ett fungerande kommersiellt bryggeri men med väldigt många bryggmästare. Tanken är att låta hembryggare få en chans att brygga små satser som sen säljs i deras namn, men i bryggeriets regi. Att hela tiden ha stor variation i utbudet pga små batcher, perfekt för flasköl och "gäst-tappar".
Vari ligger begränsningarna i hur man får producera alkohol om man har licens för det? Kan man vara många som brygger och tillsammans äger ett kommersiellt bryggeri?
Jag tänker mig ett bryggsällskap som har ett gemensamt intresse och har en lokal tillsammans. På det här sättet kan man ha en bra plats att vara på och dela på kostnader. Man borde även kunna hembrygga i lokalerna eftersom jag sett på hur ett bryggeri sålde vört till privatpersoner. Som jag förstår det säljer de ju då inte alkohol.
Det primära är alltså inte att göra vinster utan att ha en plats att vara och utvecklas och även ha möjlighet att prova att sälja nåt man själv utvecklat. Det borde finnas ett antal intresserade hembryggare i Göteborg, eller vad säger ni?