Brödöl

Hej!
Jag jobbar just nu på mitt gymnasiearbete där jag jämför två satser brödöl där den ena är gjord på bröd med socker i den och den andra är gjord på bröd utan socker, jag ska sedan mäta pH-värdet på båda satserna för att se hur sockret påverkar pH-värdet.
Jag har väldigt lite förkunskaper kring öl generellt därav har jag svårt att ens ha en teori, finns det någon som vet något om hur just brödöl fungerar? Finns väldigt lite information på nätet :/
Jag jobbar just nu på mitt gymnasiearbete där jag jämför två satser brödöl där den ena är gjord på bröd med socker i den och den andra är gjord på bröd utan socker, jag ska sedan mäta pH-värdet på båda satserna för att se hur sockret påverkar pH-värdet.
Jag har väldigt lite förkunskaper kring öl generellt därav har jag svårt att ens ha en teori, finns det någon som vet något om hur just brödöl fungerar? Finns väldigt lite information på nätet :/