Sida 1 av 1

En hög med nya botar

InläggPostat: tisdag 2020-11-03 12:24
av martinb
Som flera av er verkar märkt så har det senaste veckorna trillat in ett antal nya bot-inlägg på forumet. De alla verkar ha samma syfte - att få er att klicka på deras profillänkar som verkar vilja komma åt era routrar eller dylikt.
Iaf, vi har ändrat registreringen till en enklare Captcha och ska se ifall vi kan få igång en implementation av Google reCAPTCHA framöver.

Men klicka inte på konstiga länkar och rapportera suspekt beteende!

Re: En hög med nya botar

InläggPostat: lördag 2021-04-17 12:07
av SGP
Captcha hjälper troligen inte mycket. Det finns åtskilliga tjänster som använder fattiga människor i 3:e världen för att lösa dem för nästan inga pengar alls. De som spammar är villiga att betala några dollar för dessa tjänster.

Den senaste spammaren som håller på i skrivande stund sysslar troligen med sökmotoroptimering. En sak man skulle kunna göra är att se till att anmälda inlägg inte dyker upp hos sökmotorerna, det skulle dock kräva ändring i forumets kod.

En annan grej vore att nya användares inlägg inte syns publikt förrän en moderator har godkänt ett av dem.

Re: En hög med nya botar

InläggPostat: måndag 2021-04-19 23:14
av Hövdingen
Senaste boten har publicerat i princip samtliga delforum. Finns det någon möjlighet att rensa bort det?

Re: En hög med nya botar

InläggPostat: tisdag 2021-04-20 09:07
av martinb
Hanterat! Har inte varit inne på forumet sen i fredags så det är ju kul att de passar på under helgen när man är upptagen med att faktiskt brygga :)

Re: En hög med nya botar

InläggPostat: tisdag 2021-04-20 09:27
av martinb
Har sett över "Spam-stoppet" och det ska finnas bättre funktioner i nyare versioner av phpBB, så jag har kollat med SHBFs webbgrupp om det kan ske en uppgradering från 3.0.13 till 3.3.3.