Jag drack en fantastiskt god öl häromdagen som hette First Stout On The Moon.
Det är stigbergets som har bryggt den och jag mailade dom och de var vänliga att dela med sig av receptet.
Det var några saker som jag inte riktigt begrep. Jag ville inte maila och tjata på dom med mina funderingar så kanske någon här kan komma med lite tips och råd.
Så här se receptet ut som jag fick av dom.
Pale malt 80%,
Special Roast Malt 5%,
Golden naked oat 5%,
Pale chocolate 5%,
Roasted barley 2,5%,
Crystal T50 (från Simpsons) 2,5%
Perle 0,75 g/l tillsätts efter 50 minuter
Simcoe 2,5 g/l, Whirlpool
IBU 35 cirka
ABV 7%
Jag vill brygga tio liter och när jag lägger in humlegivorna i beersmith som kommer jag inte på långa vägar inte upp i ett IBU på 35 (whirlpoolgivan ersatte jag med en giva vid kokslut då jag inte visste hur jag skulle göra)
Jag multiplicerar givorna med antalet liter färdig öl jag vill få ut. Ett sådant här recpet är kanske svårt att göra om i hembryggningsformat?
Någon som har några ideér?