Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Rotsac » onsdag 2020-04-15 11:24
Jag kommer att jäsa en Saison i en Grainfather Conical Fermenter med jästen French Saison WLP590.
Efter avslutad jäsning (cirka 11-14 dygn), ska jag sänka temperaturen till 4 grader under 2-3 dygn, för att öka sedimenteringen.
Därefter sker flasktappning med
https://maltmagnus.se/p/utrustning/flask-burktappning/flaskfyllare-burktappning/flaskfyllare-33-cm.htmlMed mer kolsyra bunden i ölet än vid icke kylning, kommer detta att påverka skumbildningen vid flasktappningen?
-
Rotsac
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 681
- Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16
av Djonk » onsdag 2020-04-15 13:34
Nej, det är marginell skillnad så länge man inte tryckjäser eller åtminstone jäser kallt hela perioden (för t.ex. lager). Det mesta av kolsyran som bildas kommer försvinna ut genom vattenlåset. Du lär snarare få mindre skumbildning på grund av att ölet håller 4 grader.
Personligen hade jag nog skippat kallkrasch för en saison eftersom jag inte tycker att den behöver vara klar, men det är såklart en smaksak.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 30 gäster