Uppdatering
FG verkar vara uppnåt, 1.008. 85% attenuering. Har nu börjat kyla ner satsen. Siktar på tappning inom 4-5 dagar. Det har redan gått från att vara mjölkigt till att klarna så jästen verkar flocka bra, som förväntat. Abv 6,4%, trots att det inte på något sätt är en "stor" öl så kan den verkligen spotta ur sig högre alkoholer, har för stilen väl tydlig alkoholhetta vid provsmakning. Inte oangenäm men inte så typisk för en så "svag" öl.
Bortsett från det så verkar den vara ren, inga fenoler vad jag kan urskilja, svagt fruktig doft och smak, ej så påtaglig som T:58 som ofta kastar klasar med peppriga bananer när man dricker, i alla fall när det jäst i det högre tempintervallet.
Med den ganska rena profilen så blir hettan ganska påtaglig.
Jag har beslutat att jag kommer köra slurry från denna i en starkare brygd, men med tempkontroll. Pitchar nog vid 15-16 grader och låter den höjas som mest till 18-19 så får jag se vad jästen går för, husjäst eller busjäst, det är frågan